'Onvoorziene omstandigheden' blijven opening Hof van Heeckeren uitstellen

16-11-2016 Uit Redactie

ZUTPHEN – Wederom is de opening van het Hof van Heeckeren uitgesteld. De opening staat nu gepland voor mei 2017.
Waar de eerste planningen nog 2016 aangaven, werd halverwege dit jaar duidelijk dat deze datum niet haalbaar was. In mei dit jaar werd de openingsdatum verplaatst naar maart 2017. Maar volgens de gemeente is dit door onvoorziene omstandigheden ook niet haalbaar.

Oplevering
Toch begint het Hof van Heeckeren, waar de Zutphense musea en archeologie ondergebracht worden, vorm te krijgen. Deze maand vindt de oplevering van de bestaande bouw plaats, daarmee is de verbouwing van het bestaande pand aan de Kuiperstraat nagenoeg gereed. De volgende stap is dat de tentoonstellingsbouwer en de musea gaan werken aan de inrichting.

In de middeleeuwse kelder is de tentoonstellingsbouwer volop bezig met de vitrines voor het eerste deel van de vaste collectiepresentatie van het Stedelijk Museum Zutphen, waarin het verhaal van de stad wordt verteld.

De oplevering van de nieuwbouw staat in februari 2017 gepland. Hierna kunnen de musea aan de slag met inrichten van de entree met kassa en museumwinkel.

Inrichting
Nog deze maand gaat de tentoonstellingsbouwer ook aan de slag met het inrichten van de museale zalen. Daarna zullen de musea in december kunnen starten met het inrichten van de 12 zalen voor de vaste collectiepresentaties.Gerelateerd