Oud-bandleden Elvis Presley komen naar theater Hanzehof in Zutphen

28-03-2019 Uit Redactie

ZUTPHEN - Het is dit jaar vijftig jaar geleden dat de iconische zanger Elvis Presley opnieuw de top van de hitlijsten veroverde met nummers als 'In The Ghetto', 'Suspicious Minds' en 'Don't Cry Daddy'. In Zutphen wordt dit herdacht met een concert waaraan originele bandleden van The King of Rock 'n Roll meewerken. Het concert is te zien in theater Hanzehof in Zutphen op donderdag 23 mei.

Europese Tour

The Elvis Concert 2019 is een productie van Elvis historicus Arjan Deelen in samenwerking met Constantijn Zantingh van de Nederlandse Elvis Presley fanclub. Het concert in Zutphen maakt deel uit van een Europese tournee.

De allerbeste Elvis sound-a-like

Onder de muzikanten die op het podium staan bevinden zich de legendarische drummer Bob Lanning, die in 1970 deel uit maakte van Elvis' zijn band en Jim Murray van The Imperials die vanaf eind jaren zestig de achtergrondzang verzorgde tijdens diverse opnamesessies en vele honderden shows. Zanger is de Amerikaan Dwight Icenhower. Hij werd door de erfgenamen van Elvis uitgeroepen tot de allerbeste Elvis sound-a-like en is wereldwijd een veelgevraagd artiest. Naast The Elvis Concert shows treed hij exclusief op voor Elvis Presley's Graceland (USA).

Pure muziek

The Elvis Concert is geen imitatie concert maar richt zich puur op de muziek van Elvis Presley. Ieder nummer wordt zo authentiek mogelijk gebracht. Voor fans en muziekliefhebbers is het concert een feest der herkenning en een unieke mogelijkheid om de mensen te zien spelen die met Elvis hebben gewerkt. Na het concert is er een meet & greet.

The Elvis Concert 2019
23 mei - Theater Hanzehof, Zutphen
Entree: 34,50
www.hanzehof.nl

De muziek leeft

Elvis Presley wordt gezien als een van de grootste iconen van de popmuziek. Zijn energieke stage performance in combinatie met de rockabilly nummers zorgen ervoor dat Presley in de jaren vijftig in korte tijd zowel ontzettend populair als controversieel wordt. Hij is niet alleen de bestverkopende soloartiest in de geschiedenis, maar won ook drie Grammy Awards. Na zijn overlijden leeft de muziek van Elvis nog altijd door in de harten van vele fans en wordt hij gezien als één van de meest invloedrijke muzikanten die de wereld heeft gekend.