Paul van Vliet : interview over Brieven aan God en andere mensen

10-10-2018 Uit Redactie

Cabaretier, zanger en theatermaker Paul van Vliet gaat in gesprek met Erma Prins over zijn nieuwe boek ‘Brieven aan God en andere mensen’. Op dinsdagavond 23 oktober zijn zij samen te gast in de Bibliotheek Zutphen.

 In zijn ‘autobiografie van nooit verzonden brieven’ ontloopt Paul van Vliet niets en niemand meer. Hij is niet langer de theaterman, niet de cabaretier, de zanger of de entertainer. In mei 2018 speelde hij zijn allerlaatste show. Hij is het podium afgestapt, het applaus is verklonken. De lichten in de zaal zijn uit.

 Maar hij is terug als schrijver. Met ‘Brieven aan God en andere mensen’ verschijnt een andere, veel minder bekende Paul van Vliet. Een gedreven, maar ook kwetsbare, soms eenzame man. Iemand die leven en dood, armoede, liefde, vriendschap, God en de oorlog onder ogen ziet op een directe, geestige en toch altijd diepzinnige manier. Van Vliet schrijft openhartig, scherp soms, al is hij van nature mild en relativerend. Los van het schouwburgpubliek waarin hij zolang was ondergedompeld, laat hij zich in dit boek op een zeer persoonlijke manier kennen.

 Erma Prins is zeer geïnteresseerd in kunst en cultuur. Ooit organiseerde ze grachtenconcerten in de binnenstad van Amersfoort, nu ‘runt’ ze samen met twee GKK-leden het maandelijkse Gorssels KunstKringcafé, waar ze gasten met een passie uitnodigen. Daar interviewde ze onder andere Jan Siebelink - op zijn eigen verzoek - over zijn boek Margje.

 Het interview met Paul van Vliet is op dinsdag 23 oktober van 20.10 tot circa 21.45 uur. Locatie: de Bibliotheek Zutphen, Broederenkerkplein 2, tel. 0575-512926. De entree kost € 10,00 (incl. koffie / thee en een drankje in de pauze). In de pauze is het boek bij de tafel van boekhandel Van Someren & Ten Bosch te koop. Paul van Vliet signeert graag een exemplaar.