Portretkunst door de eeuwen heen plaats in Theater Hanzehof in Zutphen

21-08-2019 Uit Redactie

ZUTPHEN - Op zaterdag 5 oktober 2019 vindt de studiedag Portretkunst door de eeuwen heen plaats in Theater Hanzehof in Zutphen. Kunsthistorica Sophie van Steenderen vertelt met verve over de mooiste en meest bijzondere portretten die de kunstgeschiedenis heeft voortgebracht.

Graag kijken
Al zolang als de kunst bestaat worden er portretten gemaakt. Keizerportretten op Romeinse munten, prinsen met pofbroeken te paard, mysterieus glimlachende dames, rijke burgers met molensteenkragen, zelfportretten met palet in de hand, mondaine actrices, stuntelige pubermeisjes in bad, trotse chirurgijns…. Geen ander genre in de kunst brengt ons zo dicht bij het verleden als het portret. En mensen kijken doet iedereen graag!

Geschiedenis
Tijdens deze studiedag neemt kunsthistorica Sophie van Steenderen u mee in de boeiende wereld van de portretkunst. De verschillende sub genres komen aan bod: zelfportretten, familie- en huwelijksportretten, liefdesportretten, kinderportretten, portretten van machthebbers, en portretten van beroemdheden. Aan de hand van prachtig beeldmateriaal trekt niet alleen de geschiedenis aan u voorbij, maar wordt tegelijkertijd de ontwikkeling van de kunst zelf zichtbaar: de meest uiteenlopende stijlen en stromingen passeren de revue in geschilderde, gebeeldhouwde en gefotografeerde portretten.

Lekkere lunch
De studiedag is geheel verzorgd: koffie, thee en water en een lekkere lunch in de foyer van het theater zijn bij de prijs inbegrepen. Ook ontvangt u een digitale syllabus. Over de docent: kunsthistorica Sophie van Steenderen is gespecialiseerd in de moderne kunst en heeft jarenlange ervaring als docent. Met grote kennis van zaken, maar zeker ook met passie en humor vertelt zij over kunst. Voor iedereen die meer wil weten, begrijpen en genieten van alles wat de kunstgeschiedenis heeft voortgebracht.

Datum: zaterdag 5 oktober 2019 Tijd: 10.00-16.30 uur Locatie: Theater Hanzehof Zutphen

Kosten: € 85,00 (incl. koffie/thee/water, lunch en digitale syllabus) Aanmelden: sophie@kunsthistorica.nl of bel 06-19 20 22 29 Meer informatie op www.kunsthistorica.nl