Rabo-kunst uit de Achterhoek nu voor iedereen te zien

23-01-2019 Uit Redactie

ZUTPHEN - Een bijzondere expositie met werk dat voorheen alleen in de kantoren van diverse Achterhoekse Rabobank filialen te zien was, is van 2 februari tot 30 maart te zien in het MAS Vorden. Het werk is veelal gemaakt door schilders met banden met Oost Nederland. Er is werk te zien van onder anderen Karel Buskes, Loes Kurpershoek, Louise Kleinherenbrink, Saskia Wevers, Elisabeth de Vaal, Theo Ettema en niet te vergeten Piet te Lintum, ooit genoemd ‘de schilderende ambassadeur van de Achterhoek’. Piet te Lintum, schilder, tekenaar en illustrator uit Winterswijk.

Nieuwe expo

Ter gelegenheid van de sluiting van een aantal kantoren van Rabobank Noord en Oost Achterhoek heeft de directie van de bank besloten het gehele kunstbezit opnieuw te laten beoordelen. Uit de grote hoeveelheid aanwezige kunst werd een keuze gemaakt voor werk dat in de overblijvende kantoren een plaats zou vinden, waarbij bij voorbeeld op de kwaliteit en relevantie voor de locatie werd gelet. Het idee de hiernaast nog aanwezige kunst in een depot op te slaan, zou onrecht doen aan het zichtbaar maken voor publiek van het eerder verzamelde werk. Zodoende werd gezocht naar een goede oplossing voor de resterende 170 werken. Uit deze collectie heeft het MAS rond zeventig werken van regionale kunstenaars verkregen. Voor de nieuwe expo, die op 1 februari geopend wordt door Ronald van Wetering, directeur bedrijven van Rabobank Apeldoorn en omsterken, is een selectie van de meest bijzondere werken uit deze collectie gemaakt.

In de vitrines zijn bijzondere kettingen van Anke Mateman (Lochem) en keramiek van de Zutphense Marit Kersten te bewonderen.

Museum voor Achterhoekse Schilderkunst

Kulturhus, Raadhuisstraat 6, Vorden

open vrijdag- en zaterdagmiddag van 14 tot 17 uur www.masvorden.nl