Speciaalbier vloeit rijkelijk op goed bezocht festival in Zutphen

21-08-2017 Uit Redactie

ZUTPHEN – Zutphen, bierstad. Behalve het bokbierfestival kent Zutphen sinds zondag ook het Speciaalbierfestival.
In het Vogelpark startte om 13.00 uur het nieuwste festival. Hier stonden verschillende barretjes met speciaalbier. Hier konden de bezoekers genieten van onder meer Omer vander Ghinste, De Molen en Urthel. Bij de bar werd ook wat verteld over de verschillende bieren.

“Deventer kende al een speciaalbier festival. Met bokbierdag in Zutphen, vonden wij ook dat we dit naar de stad moesten halen,” zegt Frank Keizer, een van de organisatoren vanuit Kings & Queens. Het idee sloeg ook aan bij verschillende brouwers uit de buurt: “We schenken hier een deel van ons assortiment. Maar er zijn ook brouwers uit de buurt die zelf aanboden om hier te staan.”

“Zo zijn er ook lokale bieren zoals de Bronckhorster. Een bier dat ook verschillende prijzen heeft gewonnen.”

Jaarlijks evenement
Hoewel het pas de eerste editie was, viel het evenement goed in de smaak. Vanaf 14.00 uur waren er al een honderdtal mensen. Rond 16.00 uur stond het hele veld vol. Keizer: “We hebben van tevoren niet ingezet op een aantal bezoekers. We willen gewoon dat iedereen een leuke dag heeft.” Volgend jaar moet een volgende editie komen.

Met het rijkelijk vloeiende bier is een leuke dag hebben wel mogelijk. “Ik heb al een hoop van mijn favoriete bieren gezien,” zegt een van de bezoekers, “nu eerst deze Bronckhorster, daarna ga ik de rest van mijn lijstje afwerken.”