Speeddaten voor senioren

22-10-2018 Uit Redactie

Donderdagmiddag 25 oktober 2018 presenteert Dating Oost een speeddate voor alleenstaanden (±60-75 jaar) in de zaal achter restaurant De Pauw. “Een speeddate is niet zo gebruikelijk in deze leeftijdsgroep”, zegt Getty Schepers, matchmaker van relatiebureau DatingOost. “Toch is het een prachtige manier om contact te leggen met andere alleenstaanden en misschien samen weer wat blijmoediger naar de toekomst te kunnen kijken.” Eigenaar Luuk Nikkels van De Pauw vindt het speciaal dat DatingOost De Pauw aandoet met zo’n leuk evenement. “De donkere dagen komen er weer aan en wat is niet fijner om samen voor de open haard een glaasje te drinken in plaats van alleen?”, mijmert Luuk. Schepers bemiddelt in het dagelijks leven tussen singles uit Oost-Nederland vanaf 60 jaar en ouder die weer op zoek zijn naar een maatje. “Echter, tijdens een speeddate is het contact vlugger en moet je bij een match, een wederzijdse klik, het contact zelf verder ontwikkelen. Speeddaten is vernieuwend. Men krijgt de kans om in een gesprek van vijf minuten met diverse singles te kijken of er een wederzijdse klik is. Daarna wordt doorgeschoven naar een volgend tafeltje voor wederom een kennismaking. Zo raakt men in gesprek met diverse alleenstaanden; eindigend met een ‘ja/nee’ op de matchkaart.” Naderhand bekijkt DatingOost of er bij beide singles een ‘ja’ is - een match - en worden telefoonnummers doorgespeeld. Vervolgens neemt men zelf contact met elkaar op om uitgebreider op date te gaan. “Het kan dus zo maar zijn dat je met twee personen een match hebt. Er is veel eenzaamheid onder senioren en speeddaten is best onbekend in het oosten. Het is laagdrempelig, eenvoudig en er wordt gelachen.”

Volgens Getty Schepers is er veel behoefte aan een leuke partner om weer gezellige dingen mee te doen, een fijn gesprek, samen dat kopje koffie te drinken, eindje fietsen of een mooie wandeling te maken.

Deelname is 35 euro. Inclusief koffie bij aanvang en in de pauze een hapje en drankje. “Het gaat om de klik, maar óók om die vonk. Of je nu 35 bent of 70, niemand wil alleen zijn”, stelt de relatiebemiddelaar. Voor aanmelden kan contact opgenomen worden met DatingOost via DatingOost.nl of via 0546-492899. Speeddate 25 oktober 2018 bij De Pauw, Rijksstraatweg 11, 7231 AA Warnsveld. Persoonlijk welkom bij de entree. Aanvang 14 uur