Speeddaten voor senioren

16-07-2019 Uit Redactie

WARNSVELD – Zondagmiddag 4 augustus kunnen alleenstaande senioren (±60-75 jaar) elkaar ontmoeten tijdens een speeddate bij restaurant De Pauw. “Een speeddate is niet zo gebruikelijk in deze leeftijdsgroep”, zegt Getty Schepers, matchmaker van relatiebureau DatingOost. “Toch is het een prettige manier om op een laagdrempelige wijze contact te leggen met andere singles. Wellicht ontmoet je een nieuwe partner of een leuke vriend/vriendin.” Eigenaar Luuk Nikkels van De Pauw vindt het speciaal dat DatingOost voor een tweede keer De Pauw aandoet met zo’n bijzonder evenement. “De vorige keer in oktober was onze zaal achter het restaurant helemaal vol met singles. Er hing een erg prettige sfeer!” Schepers weet dat er veel eenzaamheid is onder ouderen en vooral in de zomervakantie. “Kinderen en buren op vakantie, clubjes houden een zomerstop. Na een gesprekje van ±8 minuten wordt doorgeschoven naar het volgende tafeltje. Het contact is kort en bij een match, een wederzijdse klik, gaan mensen het contact zelf verder ontwikkelen.” Naderhand worden telefoonnummers uitgewisseld door DatingOost. “Het kan ook zo maar zijn dat je met twee of drie personen een match hebt.”

Volgens Getty Schepers is er heel veel behoefte aan een fijne partner om weer gezellige dingen mee te doen, zoals een goed gesprek, kopje koffie, fietsen of samen wandelen.

Deelname is 35 euro. Inclusief koffie bij aanvang en in de pauze een hapje en drankje. “Het gaat om de klik, maar óók om die vonk. Of je nu 35 bent of 70, niemand wil alleen zijn”, stelt de relatiebemiddelaar.

Voor info en aanmelden kan contact opgenomen worden met www.DatingOost.nl tel.0546-492899. Speeddate 4 augustus 2019 bij De Pauw, Rijksstraatweg 11, 7231 AA Warnsveld. Persoonlijk welkom bij de entree. Aanvang 14 uur.