Vernieuwde Zutphense musea openen eindelijk hun deuren

25-04-2017 Uit Redactie

ZUTPHEN – Het compleet vernieuwde museum aan het Hof van Heeckeren wordt vrijdagavond 12 mei officieel geopend. De Zutphense musea, het Stedelijk Museum en Museum Henriette Polak openen tussen 19.00 en 22.00 de deuren.

Taco Dibbits, directeur van het Rijksmuseum, opent het museum dat al bijna 2 jaar in aanbouw is. De opening is meermaals uitgesteld. De oorspronkelijke datum zou eind 2016 zijn. Dat werd tot tweemaal toe uitgesteld.

De openingsceremonie vindt plaats in de Walburgiskerk. Daarna wordt deze verplaatst naar het Hof van Heeckeren.

De musea
Stedelijk Museum Zutphen vertelt het verhaal van Zutphen met unieke objecten uit de museale, archeologische en archiefcollecties, waarvan sommige objecten tot de oudste van ons land behoren.

Museum Henriette Polak is voor modern klassieke schilder- en beeldhouwkunst in Nederland.
Het Stedelijk Museum Zutphen opent met de wisseltentoonstelling Feest aan het Hof! En het Museum Henriette Polak met een wisseltentoonstelling met recent werk van Arie Schippers:Trip Hop.

Het 17e-eeuwse rijksmonument is de afgelopen periode heringericht (BiermanHenket architecten en Studio Pronk) en gereed gemaakt voor de musea en het Team Archeologie van de gemeente. Ook is een paviljoen toegevoegd met entree, winkel en auditorium. De museumtuin (Lola Landscape) biedt toegang naar het Museumcafé en de Museumlounge in het naastgelegen Hampshire Hotel.

Zaterdag 13 mei openen beide musea hun deuren voor het publiek.