Vuur, Vikingen en meubels; vervelen tijdens Pasen is niet nodig

15-04-2017 Uit Redactie

REGIO – Zutphen geniet van een lang Paasweekend. Voor sommige begon deze gisteren al, anderen vieren vanaf vandaag een paar daagjes vrij.
Maar wat te doen met zoveel vrije tijd? Zutphen24 zette enkele activiteiten in de buurt op een rij:

De Kaardebol
Zaterdag 15 april en Eerste en Tweede Paasdag wordt het nieuwe seizoen van de Kaardebol feestelijk geopend. Erve Eme en de vlindertuin De Kas, zijn beiden vanaf dat weekend weer geopend. Op Erve Eme is een heuse middeleeuwse markt te bezoeken waarbij zo’n vijftig Franken, Friezen, Vikingen en Saksen hun kampement opslaan. Vlindertuin De Kas zal weer te bezichtigen zijn en is dit jaar mooier dan ooit met vlinders en planten.

Witte vleugel
In de Witte Vleugel van het oude gemeentehuis is een minitentoonstelling van het Panorama Zutphen. Een pentekening van Henk Bouwman.

Paasvuren
Op verschillende plekken worden paasvuren ontstoken, daarvoor zal de Zutphenaar wel een stukje moeten rijden. De Paasvuren in de regio zijn onder meer bij de Vroolijke Frans in Brummen.
Ook zijn er grote Paasvuren in Almen (Besselinkpad 2), Vierakker (Kapelweg 12) Hall (Knoevenoordstraat 70).

Woonboulevard
Tweede Paasdag is traditiegetrouw ook een dag om de woonboulevard te bezoeken. Deze traditie begon in de jaren ’80 van de vorige eeuw. Waarom we dan met z’n allen zo massaal gaan? Het antwoord is onbekend. Eijerkamp zal in ieder geval Tweede Paasdag geopend zijn van 10.00 tot 17.00.