Winterconcert voor goed doel

03-12-2018 Uit Redactie

ZUTPHEN - Muzehof Centrum voor de Kunsten organiseert het jaarlijkse Winterconcert op dinsdag 18 december om 19.00 uur. Dit jaar kan men genieten van muziek en dans voor Stichting Wiesje. De ontvangst met warme drankjes en midwinterhoornklanken is in de Hervormde Kerk in Gorssel vanaf 18:30 u. Presentatie: Gerda Havertong.

Muziek & dans

Leerlingen en docenten van de Muzehof en het Muzecollectief treden op. Er zijn speciale ensembles gevormd voor dit winterconcert, o.a. met harpen en Viola da Gamba's. En als speciale verassing zal Gerda Havertong ook gaan zingen. Te horen zijn allerlei sfeervolle muziekstukken met een enkele knipoog naar Kerst.
CaDanz, de dans-talentenklas, brengt een speciale choreografie op het podium. De talentenklas muziek is te horen met klassieke kamermuziek en ook de popafdeling levert een muzikale bijdrage.

Opbrengst naar het goede doel

Kaarten kosten € 5,- en de opbrengst gaat voor de helft naar een goed doel: Stichting Wiesje. Er is de mogelijkheid een extra donatie te doen, ook tijdens het concert.
Deze stichting zet zich o.a. in om kennis over te dragen om mensen met dementie in Suriname te helpen. Muziek zal bij de gewenste dagopvang een grote rol spelen, want het is bekend dat muziek een bijzonder heilzame uitwerking heeft op de stemming van dementerenden.

 Presentatie: Gerda Havertong

Actrice, zangeres en tante Gerda van Sesamstraat Gerda Havertong presenteert de avond. Zij kwam ook met het idee voor het goede doel. Stichting Wiesje is opgericht na Gerda's persoonlijke ervaring met dementie in Suriname.

Warme ontvangst

Vanaf 18.30 kan je al binnenlopen, we staan klaar met warme drankjes & midwinterhoornklanken. Om 19.00 uur begint het concert.

·      dinsdag 18 december 19.00 uur (inloop v.a. 18.30 uur)

·      Hervormde Kerk, Hoofdstraat 27, 7213 CW Gorssel

·      kaartverkoop vanaf 3 december bij de receptie van Muzehof Zutphen, Coehoornsingel 1, en vlak voor aanvang in de kerk.