Zondag 23 december in ’t Warnshuus

11-12-2018 Uit Redactie

WARNSVELD - Marley was dood', zo begint het beroemde kerstverhaal van Charles Dickens. Als zijn vroegere compagnon, de gierigaard Scrooge, op kerstavond alleen thuis zit, komt de geest van Marley door de muur zijn kamer binnen. Om zijn middel draagt hij zware ketenen, gemaakt van geldkisten, hangsloten en zware beurzen. Sinds zijn dood, precies zeven jaar geleden, is hij gedoemd daarmee rond te zeulen. Scrooge staat hetzelfde lot te wachten, tenzij hij zijn leven betert. ‘Je zult bezocht worden door drie geesten!’, kondigt Marley aan.

Alle karakters gaan leven

Thea Rijsewijk brengt onder de naam Het Muzikaal Vertel Theater vertellingen die gebaseerd zijn op literaire verhalen. Zij bewerkt een literaire tekst zo dat er een boeiende vertelling uit komt, terwijl de schoonheid van de taal en het karakter van het verhaal behouden blijven. Als actrice vertelt zij het verhaal op zo'n manier dat alle karakters voor de toeschouwer gaan leven.

Perfecte kerstsfeer

De muziek wordt gespeeld door violist Gerbrand Dijkstra. Met zijn vioolmuziek weet deze muzikant een bepaalde sfeer op te roepen dat uitstekend bij het Dickens kerstverhaal past. Na de voorstelling is er o.l.v. Gerbrand Dijkstra een Kerst-Sing-Along met bekende Kerstliederen. Dus kom in de perfecte kerstsfeer op zondagmiddag 23 december.

De voorstelling is in’ t Warnshuus – Dreiumme 43 in Warnsveld op zondagmiddag 23 december aanvang 15.30 uur. Entree € 7,50 incl. kopje koffie of thee. Reserveringen via henk.steinvoort@warnshuus.nl / 0575 – 522796 of kaarten aan de zaal.