Zutphenaar brengt grootse ode aan muzikale giganten

30-05-2017 Uit Redactie

ZUTPHEN – Michael Jackson, Lionel Richie, Aretha Franklin, Boz Scaggs, Eric Clapton, Toto; het zijn enkele namen van artiesten die 10 juni te horen zullen zijn in de Hanzehof.

L.A. Studio Heroes, een project van de Zutphense muzikant Luuk Nengerman en zijn achtkoppige band, zullen de grootste sterren uit de jaren zeventig en tachtig vertolken.

De show staat na twee jaar voorbereiding op de planken in de Hanzehof. “Het wordt spannend, de première op 10 juni. Dan moet twee jaar hard werken op zijn plek vallen”, zegt Nengerman. “Muziek, script, regie, decors, arrangementen, samenstellen van medleys, kleding, verhaalteksten, er is keihard door iedereen gewerkt.”

De show heeft meer dan alleen muziek. De achtergronden bij de albums en de hits, de verhalen, de anekdotes, de video's van destijds, alles komt bij L.A. Studio Heroes uitgebreid aan bod. In de show zijn theater, decor, kleding en beeld net zo belangrijk als de muzikale uitvoering.
Zo zit de band het ene moment in het decor van L.A.'s Capitol Studio's en wordt er een recordingsessie nagebootst. Even later verandert het podium in een concertzaal en staat de band een live-show te geven. Een groot videoscherm zorgt voor de juiste sfeerbeelden van toen.

Nengerman: "Zeker is dat een spannende avond. Maar ik heb er ook heel veel zin in. Dit is zo'n bijzonder programma. Mensen moeten gewoon komen kijken. Zeker 40plussers gaan helemaal terug naar hun jeugd. Dit hits van toen, mét alle prachtige verhalen die erachter zitten. Het wordt heel gaaf."Gerelateerd