Binnenstadondernemers geven stad flinke impuls

21-12-2018 Winkelen Redactie

ZUTPHEN – De binnenstadondernemers, verenigd in de SOBZ, geven in 2019 de binnenstad weer een flinke impuls: 70.000 euro van het ondernemersfonds stellen ze beschikbaar aan evenementen. „We doen dit omdat evenementen ontzettend belangrijk zijn voor de binnenstad”, aldus Gilbert Beijer, voorzitter van de SOBZ. „Ze trekken mensen naar de stad, die hier vervolgens winkelen en de horeca bezoeken. Daarmee zetten we Zutphen op de kaart. Door de toenemende waardering zien we ook dat herhaalbezoeken toenemen.”

De ondernemers richten zich op kwaliteit. „We willen en moeten een kwaliteitsslag maken”, vertelt SOBZ-voorzitter Gilbert Beijer. „Daarom zijn we dit najaar, samen met Zutphen Promotie en de gemeente, gestart met de Zutphen Event Academy. We hebben in vijf avonden organisatoren bijgespijkerd over begrotingen maken en plannen opstellen. Centraal tijdens deze avonden stond het ‘DNA van Zutphen’. De SOBZ wil vooral evenementen steunen die dit DNA onderstrepen.”

Verantwoord

Tot 27 januari kunnen de organisaties hun plannen indienen op InZutphen.nl om een aanvraag voor sponsoring te doen. Beijer: „We hebben Zutphen Promotie gevraagd de evenementen te beoordelen op basis van een door de binnenstadondernemers vastgestelde criteria en het budget op een verantwoorde wijze te verdelen. Leidend daarin moet zijn dat we de kwaliteit willen verhogen. We hebben geprobeerd de criteria hiervoor zo helder mogelijk te formuleren. Belangrijk is dat de organisatoren goed nadenken over de doelgroepen waar ze zich op richten en we kijken of hun plan goed in elkaar zit, met een marketing- en communicatieplan en een sluitende begroting. Zoals we afgelopen weekend hebben gezien met Sprookjesstad Zutphen, trek je veel mensen naar de stad door een thema te kiezen dat aansluit bij een groot publiek en een goede programmering.”

Verdeling

De binnenstadondernemers stellen 70.000 euro beschikbaar om evenementen te sponsoren. Hoe de gelden over de evenementen verdeeld worden, wordt in februari duidelijk. De stichting Zutphen Promotie bekijkt de aanvragen en toetst deze aan de hand van de gestelde criteria. Daarna doet zij een voorstel aan de ondernemers, die vervolgens de beslissing nemen.

Aanvragen

Evenementenorganisatoren kunnen tot 27 januari 2019 hun aanvraag voor sponsoring indienen via www.inzutphen.nl/sponsoring