Hulp bij energiezuinig maken eigen woning

27-10-2016 Wonen Redactie

ZUTPHEN - Huizenbezitters in Zutphen en Warnsveld krijgen hulp bij het slimmer omgaan met energie in de eigen woning. Door het toepassen van duurzame oplossingen zoals isolatie, zuinige HR-ketels en zonnepanelen kunnen zij hun woning stap voor stap steeds energiezuiniger laten maken. Hiervoor wordt een aanbod gedaan door Hoom, een onafhankelijk energiespecialist zonder winstoogmerk.

Hoom werkt hierin samen met ZutphenEnergie (voorheen ZET energie) en de gemeente Zutphen. Allen hebben de ambitie om van Zutphen een energieneutrale gemeente te maken. Hoom is een initiatief van netwerkbedrijf Alliander.

Woningeigenaren in Warnsveld krijgen als eerste een aanbod om hun woning energiezuiniger te laten maken. Zij krijgen naar verwachting in januari 2017 een uitnodiging voor een energieavond, daarna volgen mogelijk ook andere wijken. Tijdens de bijeenkomst krijgt men informatie over de mogelijkheden om energie te besparen in de eigen woning, het aanbod van Hoom en over landelijke subsidiemogelijkheden.

Geïnteresseerden kunnen daarna een energieadvies aanvragen bij Hoom. Hoom begeleidt vervolgens het hele traject met onafhankelijk advies om zo bewoners werk en zorg uit handen te nemen. Hoom garandeert kwaliteit door met vooraf geselecteerde (lokale) bouw- en installatiebedrijven te werken en de kwaliteit van de uitgevoerde maatregelen te controleren.Gerelateerd