Leesten-Oost wordt verder afgebouwd

28-12-2017 Wonen Redactie

ZUTPHEN - Op vrijdag 22 december hebben wethouder Coby Pennings van de Gemeente Zutphen en André ten Vergert namens de VOF Ontwikkelingscombinatie Looër Enk, als onderdeel van BPD Ontwikkeling BV, de overeenkomst voor de realisatie van de bouw van circa 180 nieuwe woningen ondertekend.

Het bouwplan ligt in Looër Enk, één van de drie deelgebieden van Leesten-Oost. Deze 180 nieuw te bouwen woningen zijn zeer energiezuinig en voldoen aan het nieuwe beeldkwaliteitsplan van de gemeente. Wethouder Pennings: “Ik ben blij dat Leesten verder wordt afgebouwd, dit is goed nieuws voor de wijk en de hele stad! Er worden hele mooie woningen gerealiseerd, die bijzonder energiezuinig zijn, dit past helemaal binnen ons speerpunt Wonen.” Met het ondertekenen van de overeenkomst krijgt de woningbouw in Leesten-Oost een nieuwe impuls.

“Wij zijn verheugd met deze samenwerking en de start van de laatste fase in Leesten-Oost” aldus André ten Vergert, namens BPD.

Deze locatie is volgens de gemeente uitermate geschikt voor de huidige woningmarkt, met veel vraag naar ruime grondgebonden woningen. De woningen liggen dichtbij het landelijke buitengebied en het coulisselandschap.