Waterkwartier verrijkt met Hof van Wesse

11-02-2016 Wonen Redactie

Een impressie van het Hof van Wesse

ZUTPHEN – Meer dan vijftig mensen maakten gebruik van de informatie- en inloopbijeenkomst over de nieuwe woningbouwplannen op de voormalige sportvelden van het jeugdgevangenisterrein in het Waterkwartier.
Wethouder Coby Pennings maakte de nieuwe naam bekend voor de te realiseren wijk. Het wordt Hof van Wesse, genoemd naar de Villa Wessa die hier in de vroege middeleeuwen gestaan moet hebben. Hiermee is de eerdere naam Het Carré losgelaten. Architecten Martin Kleine Schaars en Theo Verburg presenteerden verder hun plannen.
Het is de bedoeling dat er 80 woningen gerealiseerd worden. 68 in rijtjes van vier, vijf of zes woningen en 12 twee-onder-één-kap woningen. De wijk wordt ruim van opzet zodat er in het midden plek is voor een groenvoorziening en er ook voldoende parkeergelegenheid voor de toekomstige bewoners komt.
Het oorspronkelijke plan was om 97 woningen te bouwen op Het Carré, dit vond echter geen doorgang.
Medio april moeten de huizen op het Hof van Wesse in de verkoop gaan.

Bezoekers reageerden over het algemeen positief op de plannen. “Eerlijk gezegd vind ik het grote veld zoals het er nu ligt wel mooi en had ik gehoopt dat er een parkje aangelegd zou worden. Ik snap wel dat dit financieel niet haalbaar is. Over het algemeen vind ik het plan wel goed.” zegt een van de bezoekers.Een echtpaar vindt vooral de twee onder één kap woningen interessant. “We wonen nu hier aan de rand van dit nieuwe plan en, als de hypotheekrente hetzelfde blijft zit er misschien wel een twee onder één kap woning voor ons in.”

Kritiek vanuit de zaal kwam er om de huidige bestrating van de Vijfmorgenstraat, volgens één van de bewoners zijn de klinkers er gewoon ingegooid, en de handhaving van het hondenpoepbeleid omdat er vooral in het speelgedeelte veel overlast is.

Verschillende mensen vonden dat de jeugdgevangenis een mooi gebouw is en jarenlang beeldbepalend voor de wijk, alleen moet het eens flink opgeknapt worden dan mag het gerust blijven staan. Een woordvoerster van de gemeente wist te vertellen dat er zeker iets gaat gebeuren alleen is niet te zeggen hoe of wanneer omdat dit afhankelijk is van veel factoren waar de gemeente Zutphen geen zeggenschap over heeft.Gerelateerd