Zutphen: krijg ik straks huurverhoging of huurverlaging?

19-04-2017 Wonen Redactie

ZUTPHEN – Gaat de huur per 1 juli omhoog of omlaag? Verschillende woningcorporaties hebben hun cijfers bekend gemaakt. De meeste huurverhogingen blijven daarbij redelijk gering.

Woonbedrijf Ieder1 zal de huur niet verhogen met de wettelijke toegestane mogelijkheid (2,8 procent). Zij zullen de huren alleen verhogen met de inflatie. Dit betekent dat vanaf 1 juli huurder 0,3 procent meer gaan betalen.

Joke Hofman, directeur bestuurder van Ieder1, geeft aan dat een minimale verhoging op dit moment voldoende is. “Veel van onze huurders hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen en hebben nog weinig baat bij het herstel van de economie. Waar wij kunnen bijdragen aan het minimaliseren of verlagen van de woonlasten, doen wij dat.”

Ons Huis
Ook Ons Huis wijzigt de huurprijzen. Zij zullen bovendien bij 900 sociale huurhuizen in Zutphen en Apeldoorn de huur verlagen. De overige huizen in deze groep zullen ook alleen meegaan met de inflatie.
Huizen van inkomens boven de 40.349 euro gaan wel meer betalen bij Ons Huis: deze huur gaat 3 procent omhoog.

Alle huurders krijgen voor 1 mei bericht over de verhoging.

Rijksbeleid
De woningcorporaties mogen dit jaar van het rijk bij de jaarlijkse huuraanpassing in 2017 de huren verhogen met een maximum van 2,8 procent voor huishoudens met een inkomen tot 40.349 euro. Huishoudens met een hoger inkomen mogen een maximale verhoging van 4,3 procent krijgen.Gerelateerd