Zutphen zoekt 'betere verhouding goedkope en dure huizen'

04-11-2016 Wonen Redactie

ZUTPHEN – Zutphen is bezig met verschillende nieuwbouwprojecten. Daarbij wordt gelet op de gemiddelde huizenprijs. Onlangs werd bekend dat rondom het Hof van Wese (op het oude sportterrein van de jeugdgevangenis in het Waterkwartier) de originele plannen zijn vervangen. Er worden minder, maar wel duurdere huizen gebouwd. Hiermee hoopt Zutphen meer koopkrachtige bewoners te trekken.

Op dit moment valt 35,3 procent van de Zutphense woningmarkt onder ‘goedkoop’. Binnen de Stedendriehoek zijn zij daarmee koploper (Deventer 32,5 procent, Apeldoorn 22,6 procent). Andere omliggende gemeenten komen amper boven de 10 procent uit.

Hierin ziet het college nog een hoop verbetering mogelijk. Daarbij kan de verdeling beter. “Het gaat hier niet zozeer omheen quotum, maar wel om een betere verhouding. Daar wil wethouder Coby Pennings aan werken, maar daar is ze uiteraard ook afhankelijk van andere partijen.” Aldus de gemeentewoordvoerder. Welke verhouding het college nastreeft is volgens de woordvoerder nog niet bepaald.Gerelateerd